Dinsdag 16 januari 2018

Geding SBS om 'verboden' beelden afperser

Albert K., die is veroordeeld voor uitlokking van moord en afpersing van Peter R. de Vries, wil veel geld van SBS omdat de zender tegen de afspraak in beelden over hem heeft uitgezonden. Het gaat om materiaal waarvan de rechter eerder heeft gezegd dat SBS het niet meer mag uitzenden.

Toch is laatst 1,5 seconde ervan terechtgekomen in een promotiefilmpje voor een jubileumuitzending van De Vries. Dat heeft de advocaat van SBS, Jacqueline Schaap, gezegd. Bij de rechtbank in Utrecht dient donderdag een kort geding over de kwestie.

SBS biedt K. 1000 euro per uitgezonden seconde. Aangezien de promo vijf keer op tv is geweest, komt dat neer op 7500 euro. K. houdt de zender echter aan een toezegging uit 2008 dat 15.000 euro zou worden betaald voor elke keer als de beelden weer zouden worden uitgezonden. Dat zou neerkomen op 75.000 euro.

“Maar dat ging toen om het hele programma en niet om enkele seconden”, aldus Schaap. SBS spande het geding aan, om te voorkomen dat een deurwaarder voor 75.000 euro beslag komt leggen bij het mediabedrijf.

Bron: DVHN.nl/Broadcast Magazine

 

Bericht delen