“Fusie RTL en Talpa Network uitgesloten”
vrijdag 11 september 2020

“Fusie RTL en Talpa Network uitgesloten”

Hoewel er regelmatig over gespeculeerd wordt, een scenario waarin RTL en Talpa Network fuseren speelt absoluut niet. Dat zei CEO Sven Sauvé van RTL Nederland donderdag tijdens de talkshow Adformatie Connects Live. Hij was er te gast, samen met Talpa Network CEO Peter de Mönnink en NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman, om onder meer te praten over de start van het nieuwe tv-seizoen.

Sven Sauvé: “Los van het feit dat we aan allerlei richtlijnen gebonden zijn, bekijken we waar we kunnen samenwerken. Het hele consolidatieverhaal speelt nu niet actief. Toen Talpa Network begon, hebben we gepraat over samenwerking. Ik had dat het liefst gezien op het gebied van video on demand. Dat werd helaas uiteindelijk een strijd op het lineaire domein. Maar op het moment dat we elkaar kunnen versterken weten we elkaar absoluut te vinden.”

Peter de Mönnink zei dat Talpa Network en RTL wel haast willen maken met een gezamenlijk systeem voor programmatic en reclame-inkoop voor mediabureaus. Er moet snel een serieus alternatief komen voor de bekende techreuzen die daarvoor een makkelijke interface hebben.

Shula Rijxman liet eveneens weten graag samen te willen werken en dan met name op contentgebied. Voor haar is het essentieel dat er een goede bedding is voor het eigen taalgebied, de cultuur en de Nederlandse makers. “We hebben nu samen NLZiet. We zitten nog steeds met wettelijke uitgangspunten, zoals het niet dienstbaar mogen zijn aan derden. We zijn nu daarom bezig met een experiment waarbij vijf titels van andere spelers eventueel kunnen gaan samenwerken met de NPO. Dan is Videoland zeker één van de partijen.”

Het complete gesprek onder leiding van Adformatie-hoofdredacteur Susanne van Nierop is hieronder terug te zien na vier minuten.

Bron: Adformatie/BM

Bericht delen