Frits Spits zaterdag in Sterren op het Doek
zaterdag 3 april 2021

Frits Spits zaterdag in Sterren op het Doek

Radiomaker Frits Spits is de vierde gast van het nieuwe seizoen van het MAX-programma Sterren op het Doek. De uitzending is zaterdag 3 april te zien om 20.30 uur op NPO 2.

De ‘radiomaker van de eeuw’ verschijnt in het Concertgebouw ten tonele. Frits Spits laat zich portretteren door drie getalenteerde kunstenaars en spreekt openhartig over zijn jeugd. Waarin zijn ouders de liefde voor schoonheid en het leven mee gaven ondanks hun trauma’s van de Tweede Wereldoorlog.

Frits Spits, die eigenlijk Frits Ritmeester heet, maakte bekende programma’s als De Avondspits (1978-1995) en Tijd voor twee (1995-2013). Sinds 2014 presenteert Spits iedere zaterdag voor KRO-NCRV op NPO Radio 1 De Taalstaat, waarin hij taalkwesties bespreekt en schrijvers en dichters interviewt.

Op ontroerende wijze vertelt Spits in Sterren op het Doek aan Özcan Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg. Aan het einde van de aflevering mag hij één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Amy van Leiden/Omroep MAX

Bericht delen