Dinsdag 16 januari 2018

Frits Sissing presenteert Musical Awards Gala

De vijftiende editie van het Musical Awards Gala wordt gepresenteerd door musicalkenner Frits Sissing. Op woensdag 6 januari 2016 worden de prestigieuze prijzen uitgereikt aan Nederlands beste musicalsterren en –producties. AVROTROS zendt het gala live uit.

Het Musical Awards Gala is begin dit jaar door 1,3 miljoen mensen bekeken. Sissing is dan ook trots dat hij ook dit jaar voor deze groots opgezette show is gevraagd. “Ik voel me vereerd dat ik deze avond, waar de crème de la crème van de musicalwereld aanwezig is, mag presenteren”, laat hij weten.

De vakjury van de Musical Awards 2016 bestaat uit voorzitter Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol. Het bestuur bestaat uit voorzitter Hans van Veggel, Frank Klijberg, Gerda Kroeze-Knol, Peter Prein, Hilde Scholten, Eric van Tijn, Ton Fiere, Ruud de Graaf en Albert Verlinde.

De Musical Awards werden in 2000 in het leven geroepen door de Stichting Musical Awards met als doel jaarlijks een aantal prijzen toe te kennen aan personen die in het desbetreffende theaterseizoen een buitengewone prestatie hebben geleverd in een musical. De AVRO zond de registratie van het glamour-event zes keer eerder uit, van 2005 tot en met 2010. Vorig jaar werd bekend dat AVROTROS het gala opnieuw gaat uitzenden.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen