Dinsdag 16 januari 2018

Fresen en Van der Wulp politieke gezichten NOS

Ron Fresen wordt per 1 januari 2014 de politiek duider voor het NOS Journaal. Hij volgt in deze functie Dominique van der Heyde op, die vanaf dan namens NOS Nieuws als politiek duider voor Nieuwsuur gaat werken.

Xander van der Wulp wordt de vaste vervanger van Fresen en zal vooral de duiding van het Haagse nieuws in de ochtend- en dagjournaals voor zijn rekening nemen.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws licht de keuze voor de nieuwe vaste Haagse gezichten toe: “De politiek is een zeer belangrijk thema voor de NOS en met twee verkiezingen op komst zal dat volgend jaar ook zeker het geval zijn. Ron en Xander zijn als geen ander in staat in een eigen stijl zeer helder te vertellen wat gaande is en achtergronden te schetsen. Ze zijn beiden zeer ervaren in Den Haag en hebben een uitstekend netwerk. Ik ben blij dat het NOS-team van politieke duiders in Den Haag nu weer compleet is.”

Fresen over zijn nieuwe rol: “Ik was er al ongelofelijk blij mee om voor de NOS over politiek te mogen vertellen. En om dat nu in deze spannende en onvoorspelbare tijden te mogen doen als het vaste gezicht van het NOS Journaal van 20.00 uur, prachtig. Na negen jaar NOS vertel ik nog steeds vol trots dat ik bij het Journaal werk. En dan deze baan…”

Ook Van der Wulp is blij met de nieuwe stap in zijn carrière: “Ik doe al enkele jaren met heel veel plezier verslag van alles wat er in de politiek gebeurt. Ik kijk ernaar uit om straks in mijn nieuwe rol de eerste te zijn die de kijker mag bijpraten over alle Haagse plannen én over de belangrijke zaken die achter de schermen plaatsvinden. Zodat de kijkers van het NOS Journaal zelf een goed oordeel over onze politici kunnen vormen.”

Bron: NOS
Ron Fresen en Xander van der Wulp:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht delen