Woensdag 17 januari 2018

FremantleMedia bundelt digitale activiteiten

Tiny Riot! is het nieuwe digitale label van FremantleMedia Netherlands. Alle digitale activiteiten van het bedrijf worden hierin gebundeld . Het gaat daarbij om de labels Blue Circle, FourOne.Media en No Pictures Please. Tiny Riot! focust zich volledig op videocontentstrategieën op de digitale markt.

De afgelopen anderhalf jaar heeft het digitale bedrijfsonderdeel van FremantleMedia zich gericht op vernieuwende en aansprekende videocontent. Met de lancering van Tiny Riot! speelt de organisatie in op de veranderingen in het kijkgedrag van de consument en de verschuivingen in het medialandschap. Veel merken zien deze veranderingen ook, maar hebben onvoldoende expertise om een goede strategie neer te zetten. Tiny Riot! wil in dat gat springen.

Arthur Clement (General Manager Tiny Riot!): “Ons doel is om dé partner voor online videocontent strategieën te worden. Onder andere door te denken en werken vanuit digitale formats en het creëren van eigen digitale merken, zoals het in samenwerking met Wayne Parker Kent ontwikkelde online health magazine Bedrock.nl. Daarnaast hebben we de expertise om creatieve videocontent te ontwikkelen en een long tail strategie op te zetten voor merken die zich richten op video content storytelling. Gelet op de explosieve groei die wij in de afgelopen anderhalf jaar hebben gemaakt zou het mogelijk moeten zijn om over drie jaar een top drie positie te hebben veroverd.”

Georgette Schlick (CEO FremantleMedia): “In anderhalf jaar bikkelen onder de vlag van Blue Circle heeft Arthur Clement samen met zijn team een succesvol, ambitieus en veelbelovend digitaal bedrijf uit de grond gestampt. Er is een geweldig nieuw label geboren. Ik heb de digitale professionals leren kennen als positieve disrupters. Een betere naam hadden ze volgens mij dan ook niet kunnen kiezen.”

Tiny Riot! heeft de afgelopen anderhalf jaar een aantal eigen digitale merken opgebouwd, waaronder het YouTube-kanaal Kleintjes en DJ Nigel Lakefield. Het bedrijf produceert meerdere formats voor LINDA.tv en is creatief adviseur van influencers als Gekke Markie, Serena Verbon en Laura Ponticorvo. Tiny Riot! werkt samen met merken als Samsung (The Next Film Project – in samenwerking met Wayne Parker Kent), Center Parcs en Defensie.

Bron: Freemantle/Broadcast Magazine

Bericht delen