Freek Vonk vanaf juni nieuwe stem EO-natuurseries
donderdag 21 april 2022

Freek Vonk vanaf juni nieuwe stem EO-natuurseries

Vanaf zaterdag 4 juni is bioloog, hoogleraar en presentator Freek Vonk de nieuwe stem van de BBC-natuurseries die de EO op NPO 1 uitzendt. Natuur krijgt een prominente plek op de zender, te beginnen met de serie The Mating Game; hoe dieren versieren.

De vooravond van de zaterdag wordt het nieuwe tijdslot voor natuurseries en daarin zijn BBC-series te zien zoals The Mating Game, Eden en The Green Planet. In deze drie series is Freek Vonk de nieuwe voice-over.

Freek Vonk: “Al jarenlang maak ik voor de NPO tv-programma’s over de natuur. Daarmee probeer ik zoveel mogelijk mensen, jong en oud, dwars door alle lagen van de bevolking, te laten zien hoe ongelooflijk mooi en bijzonder de natuur en de dierenwereld is. Dat ik nu ook de stem van de EO-natuurseries op NPO 1 mag worden, en daarmee een beetje in de voetsporen mag treden van David Attenborough, is niet alleen fantastisch, maar natuurlijk ook een enorme eer.”

“Zoals altijd zal ik proberen om iedereen vol overgave en met het diepste respect voor de vaak overweldigend mooie en ontroerende beelden mee te nemen in de wondere wereld waarin we leven. Als verteller hoop ik mijn liefde en passie voor de natuur op zoveel mogelijk mensen over te dragen.”

Passie en verwondering
EO-natuurcoördinator Jenny Brinksma over de keuze voor Freek Vonk als verteller van de natuurseries: “Freek is natuurlijk bioloog en bij het publiek populair door onder andere Freeks Wilde Wereld. We zijn samen het avontuur aangegaan en Freek is in staat gebleken zijn passie en verwondering voor de dierenwereld in zijn vertelstem te laten doorklinken, voor jong en oud. We weten zeker dat we hiermee naast onze trouwe kijkers ook jongeren nog meer zullen interesseren voor onze natuurprogramma’s.“

Al jarenlang zijn de EO-natuurseries hoog gewaardeerd door de Nederlandse kijker. Verschillende series behaalden ruim een 8,5 als waarderingscijfer en trokken vele kijkers. 1,5 miljoen kijkers per uitzending was geen uitzondering. Natuur en wetenschap is voor de EO een belangrijk thema.

Bron: EO/BM

Bericht delen