Article header image

Frans bedrijf claimt format Sterren Springen

Eyeworks krijgt mogelijk te maken met een Franse aanklacht. Het bedrijf Banijav International claimt namelijk dat Eyeworks in het format van het programma Sterren Springen op Zaterdag grote delen heeft overgenomen van het programma TV Total Turmspringen en overweegt een aanklacht. Dit meldt website C21Media.

In beide programma’s springen bekende mensen van een duikplank een zwembad in. Banijav laat juridische deskundigen de situatie bekijken om te beoordelen of een aanklacht zin heeft.

Sander Emmering, directeur van Eyeworks Nederland, zegt tegen C21Media: “We hebben begrepen dat Banijay gerechtelijke stappen overweegt en we zijn eigenlijk een beetje verrast dat het bedrijf dat openbaar heeft gemaakt. Wij hebben dit nieuwe format in eigen huis ontwikkeld en het wordt overal gezien als een grensverleggende en baanbrekende show.”

Eyeworks heeft het format van Sterrren Springen op Zaterdag verkocht aan zenders in Australie, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het programma van Banijav heeft nooit wezenlijke internationale aandacht gekregen.

Bron: C21Media

Bericht delen