Frans Bauer ontmoet alledaagse helden in Goed Voor Elkaar
woensdag 19 februari 2020

Frans Bauer ontmoet alledaagse helden in Goed Voor Elkaar

We kennen allemaal wel iemand die zich volledig inzet voor anderen en zichzelf op een tweede plek zet. In Goed Voor Elkaar ontmoet Frans Bauer zulke mensen, die iets goeds doen voor anderen en onze samenleving. Vrijwilligers, of mensen die gekozen hebben voor een beroep waarin zij iets kunnen betekenen voor een ander.

Frans loopt een dag met deze helden mee om erachter te komen wat hun werk precies inhoudt. Daarnaast ontmoet hij de mensen die hen zo ontzettend dankbaar zijn en hoort hij hun verhaal. Samen met Frans zoeken ze deze onmisbare personen op om hen de waardering te geven waar ze zelf nooit om zouden vragen. In Goed Voor Elkaar gaat Frans langs veertien mensen of instanties die zich inzetten voor anderen of de samenleving een stukje beter maken.

Frans Bauer: “We zien elke dag wel beroepen die zo normaal lijken dat ze weg blenden in de dagelijkse gang van zaken. Wie kent het niet, je ziet een politie-auto rijden of traumahelikopter vliegen. Even een snelle gedachte: waar zouden ze heengaan of wat is er gebeurd? Maar veel beroepen in Nederland blijven vaak onderbelicht en daarvan ziet alleen een klein groepje mensen wat voor geweldige uitwerking ze kunnen hebben op iemand die ermee te maken heeft gehad. Een dagje mee kijken in het leven van een held, zo kan ik dit programma het beste omschrijven.”

Goed Voor Elkaar is vanaf dinsdag 3 maart om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen