woensdag 17 januari 2018

Frank Evenblij maakt vrienden

In Evenblij maakt Vrienden gaat Frank Evenblij op pad met drie bekende Nederlanders die een groots jaar achter de rug hebben. Met illusionist Victor Mids gaat hij terug naar zijn oude school waar de magie begon, cabaretière Sara Kroos vertelt hem openhartig over haar depressie van dit afgelopen jaar. En André van Duin praat over zijn carrièreswitch naar serieuze acteur en bewijst in een oliebollenkraam dat hij in een bakprogramma beter op zijn plek is als presentator dan als kandidaat. 

Evenblij: “Victor is een ideale schoonzoon die mensen vol bewondering achterlaat en miljoenen kijkers trekt. Anderen haten hem om wat hij doet en tot die laatste categorie beschouw ik mezelf. Ik vond het daarom leuk hem tijdens ons gesprek te ontregelen. Sara heeft een gitzwarte periode achter de rug en ik vind het waanzinnig hoe ze zich daar doorheen heeft geslagen. Ze weet zowel in haar voorstelling als in ons gesprek zaken met humor uitstekend te relativeren. We hebben enorm gelachen.”

“André van Duin lijkt na z’n zeventigste verjaardag zijn leven over een andere boeg te hebben gegooid. Waar hij altijd als komiek furore maakt zag ik hem uit z’n comfort zone stappen en serieuze rollen spelen. En zag ik hem, samen met miljoenen anderen, als presentator bij Heel Holland Bakt. We hebben een serieus gesprek over deze fase in zijn leven, maar zodra we over zijn eigen bakkunsten spreken en samen oliebollen staan te bakken, lig ik toch binnen twee minuten weer in een deuk!”

Evenblij maakt Vrienden is op woensdag 27 december om 22.45 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen