Woensdag 17 januari 2018

Frank Awick moet weg bij AT5

Frank Awick (50), een van de bekendste gezichten van AT5 in Amsterdam, gaat de zender verlaten per 1 augustus. Er is geen plek meer voor hem, zo meldt Het Parool donderdag. Awick zegt het enorm jammer te vinden. “Ik probeer me nu te realiseren dat het na 25 jaar voorbij is.”

Awick is sinds het begin, in 1992, bij AT5 betrokken. Volgend jaar bestaat de zender 25 jaar. “Ik vind het vooral jammer dat ik daar niet bij ben. Ik had het heel erg leuk gevonden om mee te denken over wat we met het jubileum kunnen doen.”

De presentator kreeg twee weken geleden te horen dat er definitief geen toekomst meer is voor hem bij AT5. “Er is geen plek voor mij binnen de koers die AT5 wil gaan varen. Ze willen steeds meer online gaan doen. AT5 wordt steeds meer een nieuwszender. Daar ligt de focus. Voor die andere programma’s, de achtergronden, reportages, is steeds minder plek.”

Awick presenteerde diverse programma’s voor AT5, waaronder De zwoele stad, zijn eigen showbizz­programma Awick en tegenwoordig De straten van Amsterdam. Met Ton van Royen bedacht hij jaren geleden het liveverslag van de Gay Pride, een concept dat later werd overgenomen door AVROTROS.

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen