Woensdag 17 januari 2018

François Boulangé maakt documentaire over Dolf Brouwers

François Boulangé is op VoorDeKunst een crowdfunding-actie begonnen om een ‘documentaire met een twist’ te maken over het leven van Dolf Brouwers (alias Sjef van Oekel/Waldo van Dungen). De twist zit hem hierin, dat Dolf vanuit ‘gene zijde’ zelf commentaar geeft op zijn eigen leven. Dat gebeurt door kunstenaar en imitator Rob ‘Spekko’ Spekking.

Het is volgens Boulangé de hoogste tijd voor een dergelijk project, aangezien veel directbetrokkenen zelf reeds naar Gene Zijde zijn vertrokken. “Gelukkig zijn er nu nog genoeg personen onder ons om een rijke documentaire mogelijk te maken.”

Het leven van Dolf Brouwers wordt getoond aan de hand van foto’s, videobeelden en natuurlijk veel interviews met personen uit zijn glorietijd. Met bijvoorbeeld Henk van der Meijden, de vertegenwoordiger van het establishment, die een heftige campagne begon om Van Oekel van de buis te weren. De interviews geven een goed beeld van de persoon Dolf Brouwers, maar zeker ook van Nederland en het culturele leven in de jaren zeventig. Hoe kon een figuur als Sjef van Oekel zo populair worden dat hij zelfs op de feestjes van Prins Willem Alexander werd uitgenodigd? Wat maakte hem tot de absolute cultheld?

De interviews worden luister bijgezet door Dolf/Sjef/Waldo, die geestig commentaar geeft op zijn eigen leven en op uitspraken die in de interviews gedaan worden. Dolfs commentaar staat garant voor hilarische momenten maar heeft ook een serieuze ondertoon die tot nadenken zal stemmen. Meer informatie en een video-voorproefje is hier te zien.

Bron: BM

Bericht delen