Article header image

FOX volledig eigenaar 24Kitchen

FOX International Channels (FIC) heeft donderdag bekend gemaakt dat de zendergroep alle aandelen overneemt van Jan Dekker Holding bv in de 24Kitchen joint venture. Daarmee wordt FOX volledig eigenaar van de zender. 24Kitchen is inmiddels vier jaar actief in Nederland.

De zender ontving in die tijd drie keer een award voor ‘beste digitale tv-zender van het jaar’ en werd twee maal gekozen tot ‘beste website van het jaar’. De gedrevenheid van 24Kitchen-oprichter Jan Dekker leidde tot het succes van de zender, benadrukt FOX in een persbericht over de overname.

24Kitchen zendt onder andere het kook- en bakprogramma Rudolph’s Bakery uit, met Rudolph van Veen. Kijkers kunnen via de zender 24 uur per dag programma’s over voeding en voedsel bekijken.

Met de overname bevestigt FOX International Channels haar geloof in het 24Kitchen-merk. De zendergroep zal blijven innoveren en investeren in Nederlandse programma’s om 24Kitchen verder te ontwikkelen als relevante zender en als crossmedia-platform voor de kijkers.

Door de overname van de aandelen van Jan Dekker Holding bv door FIC verliezen 32 werknemers hun baan. “Om het voortbestaan van de zender op de lange termijn niet in gevaar te brengen is de zware en droevige beslissing helaas noodzakelijk geweest om het eigen productiehuis te sluiten. Het gaat hierbij om 32 mensen voor wie een sociaal plan van toepassing zal zijn”, meldt een woordvoerder van FOX.

Bron: FIC/Broadcast Magazine

Terug naar overzicht