FOX Sports wordt ESPN
dinsdag 1 december 2020

FOX Sports wordt ESPN

Vanaf 1 januari 2021 gaan de tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports in Nederland verder onder de naam ESPN. De naamsverandering is een gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company in 2019.

Alle competities en programma’s die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN. Vanaf die datum is ESPN zodoende de thuisbasis van onder meer de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Tweede Divisie en Vrouwen Eredivisie. En van internationaal voetbal uit de Bundesliga, UEFA Europa League en MLS tot de populaire Amerikaanse sporten NFL, NHL, MLB en College Basketball.

De directie van EMM wordt gevormd door Marco de Ruiter en Frank Rutten. “ESPN staat wereldwijd al ruim 40 jaar bekend om de hoge kwaliteitstandaard van live sportverslaggeving, op alle beschikbare platforms”, zegt Marco de Ruiter namens EMM. “Bovenal is ESPN befaamd om zijn ‘storytelling’, zowel in live registraties als in originele programmering. Met een collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires als resultaat.”

Bron: ESPN/BM

Bericht delen