FOX Sports versterkt team met Marco van Basten
zondag 2 juni 2019

FOX Sports versterkt team met Marco van Basten

FOX Sports richt de blik op het nieuwe Eredivisieseizoen en heeft daarom de contracten met analisten Arnold Bruggink en John de Wolf verlengd. Ook wordt er een nieuwe naam aan het team van FOX Sports toegevoegd: Marco van Basten.

Van Basten begint rond de start van het nieuwe Eredivisieseizoen bij FOX Sports. Hij is dan regelmatig te zien als analist en wordt een vaste gast in het zaterdagavondprogramma De Eretribune. “Ik heb er zin in”, zegt hij. “Ik denk dat De Eretribune goed bij me past door de ruimte die er is om niet alleen te kijken naar de wedstrijden, maar ook naar de ontwikkelingen en actualiteiten eromheen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer met Jan Joost van Gangelen samen te werken.”

Van Basten trof Van Gangelen eerder rond wedstrijden van het Nederlands Elftal. Van Gangelen presenteert De Eretribune samen met Aletha Leidelmeijer.

“Als tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, sterspeler van de EK ’88-selectie en ex-bondscoach van het Nederlands Elftal behoeft Marco van Basten uiteraard geen enkele introductie”, zegt Rob Labree, director Programming & Production bij FOX Sports. “Marco heeft als voetballer een buitengewone staat van dienst en staat bekend om zijn eigen, innovatieve kijk op voetbal. We zijn trots dat hij zijn expertise en visie exclusief bij FOX Sports gaat inzetten.”

Van Basten wordt bij aanvang van het nieuwe seizoen verwelkomd door onder andere FOX Sports-collega’s Arnold Bruggink en John de Wolf. Beide analisten hebben hun contract met FOX Sports verlengd waardoor ze exclusief bij de sportzender te zien blijven. Recent verlengden ook Hans Kraay Jr., Kenneth Perez, Ronald de Boer en Kees Kwakman hun contract met FOX Sports.

Bron: FOX Networks Group/BM

Bericht delen