FOX Sports verdwijnt waarschijnlijk bij Ziggo
zondag 24 mei 2020

FOX Sports verdwijnt waarschijnlijk bij Ziggo

Volgend seizoen kunnen Ziggo-klanten naar alle waarschijnlijkheid geen FOX Sports-abonnement meer afnemen. Volgens sportmarketeer Chris Woerts hebben de twee partijen een ‘ruzie’ en is de kans groot dat er niet verlengd gaat worden. Ziggo is met een marktaandeel van rond de 53 procent de belangrijkste leverancier van tv-diensten in Nederland.

Woerts vertelde bij Veronica Inside dat het contract tussen VodafoneZiggo en FOX Sports waarschijnlijk niet verlengd gaat worden. “Ziggo zit rustig achterover te leunen. Die hebben Formule 1 en de Premier League gaat bijna weer opstarten. Die hebben geen enkele noodzaak om hun contract met FOX te verlengen.”

Volgens Woerts lopen de onderhandelingen stuk omdat Ziggo compensatie wil voor de niet-uitgezonden Eredivisie-wedstrijden door de corona-crisis. “De kans is nu groot dat de FOX-kanalen bij Ziggo op 1 augustus op zwart gaan. Die kans is groter dan negentig procent.”

VodafoneZiggo moet voor elke abonnee die van het Ziggo-netwerk gebruik maakt maandelijks een bedrag voor de doorgifte van de Eredivisie-kanalen van FOX Sports aan Eredivisie Media & Marketing afdragen. Dit ongeacht of de abonnee wel of geen interesse in FOX Sports heeft en daarvoor wil betalen. Ook dit punt is nog onderwerp van onderhandeling.

Bron: Veronica Inside/BM

Bericht delen