Dinsdag 16 januari 2018

FOX Sports International niet in HD bij Ziggo

De twee televisiezenders van FOX Sports International zullen bij kabelbedrijf Ziggo niet in HD-kwaliteit te zien zijn. Dit blijkt uit het nieuwe zenderoverzicht dat de kabelaar op haar website heeft geplaatst, zo meldt Mediamagazine. 

Via FOX Sports International zijn straks de voetbalwedstrijden uit onder andere de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A te zien. Ziggo zal FOX Sports International alleen in de standaard SD-kwaliteit gaan aanbieden via de kanalen 422 en 424. Op Twitter levert dit al negatieve reacties op.

Ziggo is één van de eerste grote aanbieders met wie FOX Sports een contract heeft afgesloten voor de doorgifte van FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International.  FOX hoopt ook voor de start voor de competitie afspraken over doorgifte te hebben gemaakt met KPN en UPC en een reeks kleinere kabelaars.

“Zowel wij als de distributiemaatschappijen hebben de intentie er voor 1 augustus uit te komen”, vertelt de zegsman tegenover De Telegraaf. Met Ziggo zijn ook afspraken gemaakt over de doorgifte van de nieuwe tv-zender FOX per 19 augustus. De digitale zender biedt series, films en sportprogramma’s voor mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. Tijdens een voetbalprogramma worden fragmenten uit de eredivisiewedstrijden getoond. FOX is nog in gesprek met de overige tv-aanbieders over doorgifte.

Bron: Mediamagazine

Bericht delen