Article header image

FOX Sports in het teken van video-assistent

FOX Sports en knvb.nl/live staan morgen tijdens de wedstrijd Feyenoord – Heerenveen in het teken van de video-assistent. Het systeem staat dan nog niet in contact met de arbitrage op het veld, maar toont wel aan hoe dit in de toekomst in zijn werk gaat.

Rob Labree, Director of Programming & Production: “FOX Sports streeft ernaar om de fans de best mogelijke verslaggeving en registratie te bieden. Voor, tijdens en na de wedstrijd. Op het veld, in de catacomben en in de kleedkamer. Dankzij de samenwerking met de KNVB kunnen we onze kijkers morgen een unieke blik achter de schermen bieden.”

De video-assistent is een scheidsrechter die buiten het veld de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van beslissingen. Dit gebeurt met behulp van de beelden van de aanwezige camera’s in het stadion. Het doel is wedstrijden sportiever en eerlijker te laten verlopen, zonder dat daarbij de snelheid van het spel wordt aangetast. Sinds 2013 draait de KNVB op de achtergrond testen met de video-assistent. Begin januari heeft de IFAB experimenten met de video-assistent sterk aanbevolen. In maart wordt beslist over de definitieve invulling.

Gijs de Jong, directeur operationele zaken van de KNVB: “Wij geloven sterk in de toekomst van een video-assistent in het voetbal. Vandaar dat we al sinds 2013 de mogelijke invulling hiervan testen. Op dit moment kan de video-assistent de scheidsrechter op het veld nog niet adviseren bij het nemen van de juiste beslissing, maar de KNVB verwacht vanaf het nieuwe seizoen met live-testen te beginnen. We zijn enthousiast over de toegevoegde waarde van de video-assistent, en willen aan alle voetballiefhebbers laten zien hoe dit in de toekomst eruit gaat zien.”

De live stream begint om 20.45 uur.

Bron: FOX Sports/Broadcast Magazine

Bericht delen