Eredivisie-wedstrijden blijven te zien bij Ziggo
dinsdag 28 juli 2020

Eredivisie-wedstrijden blijven te zien bij Ziggo

VodafoneZiggo en FOX Sports hebben de samenwerking per 1 augustus verlengd, waardoor de klanten van Ziggo gewoon live Eredivisie-wedstrijden kunnen blijven kijken als de Nederlandse competities weer beginnen. Ziggo is met een marktaandeel van rond de 53 procent de belangrijkste leverancier van tv-diensten in Nederland.

Op de valreep is een deal gesloten waarbij FOX Sports tientallen miljoenen minder gaat ontvangen dan de zendergroep in een eerder stadium eiste. FOX Sports wilde bij het nieuw af te sluiten contract voor Eredivisie-voetbal in eerste instantie een bedrag in rekening brengen voor de doorgifte aan alle vier miljoen huishoudens, terwijl maar een klein deel daarvan een aanvullend abonnement wil. Dat leidde tot een maandenlang conflict tussen beide partijen.

FOX Sports wilde naar verluidt circa 120 miljoen euro ontvangen en VodafoneZiggo wenste niet meer dan 50 miljoen euro te betalen. Details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Het voetbalkanaal van de Eredivisie-clubs is formeel eigendom van Eredivisie Media & Marketing (EMM). EMM is voor 45 procent van de Eredivisie-clubs, voor vier procent van de KNVB en voor meer dan de helft (51 procent) van Disney Company in de Verenigde Staten.

Omdat door de coronamaatregelen de stadions nog niet volledig toegankelijk zijn voor het publiek is FOX Sports 1 vanaf 31 juli tot het einde van dit jaar gratis beschikbaar voor bijna alle Ziggo-klanten. Liefhebbers die alle FOX Sports-kanalen willen ontvangen, kunnen daar naar eigen wens een aanvullend abonnement voor afsluiten.

Bron: FOX Sports/TotaalTV/BM

Bericht delen