woensdag 17 januari 2018

Foto’s van Owen Schumacher in VondelCS

Acteur, tv-maker en schrijver Owen Schumacher heeft een passie voor fotografie. Vanaf zondag is in VondelCS is een expositie van zijn werk te zien. Schumacher heeft de inwoners van Amsterdam op een bijzondere manier vastlegt.Tijdens zijn eerste solotentoonstelling Amsterdam als podium is werk te zien dat hij in 2017 als straatfotograaf in de stad maakte.

“VondelCS helpt creatief talent graag op weg. Wij zijn dan ook erg blij dat de prachtige foto’s van Schumacher bij ons te bewonderen zijn”, aldus Lidy klein Gunnewiek, directeur van VondelSC. Schumacher vindt het heerlijk om op vrije uren door de stad te dwalen en naar mensen te kijken. Vroeger nam hij dat soort situaties alleen geestelijk in zich op en maakte er soms later een Koefnoen-scène van, maar de laatste tijd probeert hij ze vast te leggen met zijn kleine, compacte camera.

Overal ziet hij het begin van een sketch of een type dat hij zou willen spelen. Schumacher ensceneert niks, vraagt geen toestemming en leg vooral vast wat hij ziet. Hij is niet op zoek naar fotografische perfectie, maar hij heeft er veel plezier in om met een ironisch oog en met empathie voor zijn medebewoners door deze mooie stad te lopen en om af en toe te vangen wat hem raakt, een binnenpretje bezorgt of inspireert. Schumacher: “Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is Amsterdam één groot podium.”

Schumacher plaatst zijn foto’s vrijwel dagelijks op Instagram, maar dat zijn kleine beelden waar snel voorbij gescrold wordt. Met deze tentoonstelling wordt de gelegenheid geboden om wat langer en aandachtiger te kijken en om de foto’s met elkaar te combineren. “Ik ben benieuwd of bezoekers dat net zo spannend vinden als ik.”

Als kers op de taart heeft Schumacher een audiotour ingesproken, zodat je ook de prachtige verhalen bij de foto’s kunt beluisteren. De audiotour is online te beluisteren.

Bron: VondelCS/BM

Bericht delen