Article header image

Fort Boyard na twintig jaar weer op tv

De AVRO haalt na twintig jaar het avontuurlijke tv-programma Fort Boyard weer van stal. Art Rooijakkers en Gerard Ekdom presenteren de vernieuwde editie, die vanaf september te zien is op Nederland 3. Ditmaal doen iedere aflevering twee teams van vier bekende Nederlanders mee, maakte de AVRO bekend.

Voor de opnames van de tiendelige serie reizen de kandidaten binnenkort af naar het bekende fort aan de Franse westkust. Hier moeten ze hun persoonlijke grenzen verleggen en wordt hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld, evenals hun tactisch inzicht en intelligentie.

De AVRO zond het programma begin jaren negentig uit onder de titel De sleutels van Fort Boyard. Het tv-spel bleef in de afgelopen decennia een internationaal succes.

Peter Lubbers, directeur Media bij de AVRO, is naar eigen zeggen trots op de terugkeer van het programma. “We hebben een sterke traditie op het gebied van avontuurlijke programma’s met Wie is de mol?, Zee, zout en zeilen en 71 graden Noord. Fort Boyard is daarop een prachtige aanvulling,” zegt Lubbers.

Fory Boyard wordt geproduceerd door Palm Plus.

Bron: Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen