Formule 1-races vanaf 2022 alleen nog te zien via streamingdienst
donderdag 20 mei 2021

Formule 1-races vanaf 2022 alleen nog te zien via streamingdienst

De Grands Prix in de Formule 1 zullen met ingang van volgend jaar alleen nog te bekijken zijn via de streamingdienst van Viaplay, het dochterbedrijf van Nordic Entertainment Group (NENT Group).

Het Zweedse bedrijf neemt definitief de uitzendrechten over van Ziggo, zo is donderdag bekendgemaakt. De rechten zijn tot en met 2024 vastgelegd. Alle races en bijbehorende programma’s over Formule 1 zullen op de streamingdienst te zien zijn. Zes Grands Prix zijn straks gratis te bekijken, waaronder de race in Zandvoort.

Details over de Viaplay-abonnementen en bijbehorende prijzen worden op een later moment gedeeld. Klanten van Ziggo kunnen de races momenteel gratis bekijken, mensen die elders een televisieabonnement hebben moeten hiervoor betalen. Maandag bevestigde Ziggo dat zij afstand moet doen van de uitzendrechten. Het bedrijf geeft aan dat de tarieven van de uitzendrechten in de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gegroeid, dat het niet mogelijk bleek om de Formule 1 bij Ziggo Sport te houden.

Olav Mol verzorgt het commentaar op Ziggo Sport. Het is nog niet bekend of de ervaren commentator meeverhuist naar de nieuwe rechtenhouder. Er gaan geruchten dat de in Zweden gevestigde NENT Group 30 miljoen euro heeft betaald voor de rechten. De NENT Group heeft open commerciële zenders in Noorwegen, Zweden en Denemarken en is in de Scandinavische landen ook actief met betaalzenders en streamingdiensten.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen