Article header image

Fons van Westerloo: 'Nederland 3 is geldverspiller'

De publieke omroep moet van de regering Rutte flink bezuinigen. Als dit leidt tot een verschraling van het programma-aanbod schrapt het kabinet wellicht een tv-zender. Ook wordt er gesproken om op Nederland 3 programma’s van de regionale omroepen uit te zenden. WNL-voorzitter Fons van Westerloo vindt dat een goed idee.

“Wie ook maar enig verstand van commerciële televisie heeft moet constateren dat Nederland 3 qua inkomsten voornamelijk leeft van drie programma’s: sport, DWDD en PowNews, stelt Van Westerloo in zijn column in De Telegraaf. Deze programma’s kunnen volgens hem verhuizen naar Nederland 1 of 2 wat daar weer een besparing oplevert omdat ze andere programma’s vervangen.

“Nederland 3 is verder een aardige geldverspiller”, vindt de scheidend WNL-voorzitter. Als voorbeeld noemt het programma Omroep Maxim van de VPRO. Dat is volgens hem geflopt en ‘een dieptepunt’ in de kijkcijfers van Nederland 3. “Hoe er met onze belastingcenten wordt omgesprongen bleek uit een vraaggesprek van de zichzelf erg leuk vindende maker van dit programma Maxim Hartman. Hij vertelde hij een jaar lang te hebben ‘moeten kloten’ om dit programma op de buis te krijgen”, schrijft Van Westerloo.

Netmanager Roek Lips gaf het programma een kans. “Lips ging volgens Hartman overstag omdat hij nog nooit zoiets leuks had meegemaakt. Leuk hoor, vele, vele duizenden euro’s belastinggeld in de prullenbak, omdat een gestoorde presentator zo leuk overkomt. Best een goed idee Nederland 3 aan de regionale omroep te geven.”

Bron: Mediajournaal/Broadcast Magazine

Bericht delen