Finale Wie is de Mol? zonder publiek
donderdag 12 maart 2020

Finale Wie is de Mol? zonder publiek

De finale van Wie is de Mol?, die zaterdagavond live in Amsterdam plaatsvindt, gaat gewoon door. Maar vanwege de maatregelen rond het coronavirus zonder publiek. Alle deelnemers van dit seizoen zullen bij de uitzending in VondelCS in de hoofdstad aanwezig zijn. Het heeft voor fans van het programma geen zin om naar Amsterdam te komen.

Een woordvoerder van AVROTROS liet donderdag weten dat de kandidaten van dit seizoen aanwezig zullen zijn bij de live-uitzending vanuit een gesloten studio. Normaliter werd de identiteit van de mol voor het oog van duizenden toeschouwers onthuld. Op dat punt moet de omroep nu improviseren. Of daardoor de lengte van de finaleuitzending korter wordt, is nog niet duidelijk, al gaat AVROTROS uit van ‘een volwaardige finale’. De fandag van Wie is de Mol? op 21 maart komt te vervallen.

De finalebijeenkomsten worden elk jaar bijgewoond door duizenden fans. Wie is de Mol? speelde zich dit jaar af in China, waar het coronavirus enkele maanden geleden ontdekt werd. Er was eerder kritiek van mensenrechtenorganisaties over de bestemming; zij stelden dat AVROTROS met de programmareeks te veel reclame maakte voor een land waar op grote schaal de mensenrechten worden geschonden.

Bron: AD/BM

Bericht delen