dinsdag 16 januari 2018

Finalisten Jeugdjournaal-wedstrijd bekend

Tien basisschoolklassen doen mee aan de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd 2014, een samenwerking tussen het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid. De kinderen zijn – uit alle inzendingen – door een vakkundige jury geselecteerd.

Zij strijden om twee verschillende prijzen: de prijs voor het beste presentatietalent én voor de schoolklas die het meest originele jeugdjournaal maakt over het WK Voetbal.

Op woensdag 11 juni maakt de jury tijdens de Jeugdjournaal-dag bij Beeld en Geluid de winnaars bekend. De jury bestaat uit Jeugdjournaalpresentator Joris Marseille, sportpresentator Dione de Graaff en de winnaar van vorig jaar, Jesse Kuijper. De winnaar van de presentatiewedstrijd mag op zaterdag 14 juni samen met Joris Marseille het échte NOS Jeugdjournaal presenteren. Het winnende WK-journaal wordt ook die avond in het NOS Jeugdjournaal uitgezonden.

De finalisten voor de categorie ‘beste presentator’ zijn:
– Sietse van der Wolf van de Prinses Julianaschool in Gouda
– Tessa Heiszwolf van de Willibrordschool in Heiloo
– Sacha Verweij van de St. Dominicusschool  in Utrecht
– Levi Lodder van de Fontanusschool in Harderwijk
– Dayani Laldhari van de Kubus in Enschede

En voor de categorie ‘meest originele Jeugdjournaal’ zijn dit:
– Groep 6 van openbare basisschool de Nienekes in Cuijk
– Groep 8 van openbare basisschool Elckerlyc in Hilversum
– Groep 8 van KC de Hoven in Rosmalen
– Groep 8 West van de Johan Frisoschool in Wageningen
– Groep 7 van De Vlinder in Dieren

Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs konden tot 17 april via hun school voor beide wedstrijdonderdelen een filmpje insturen om deel te nemen aan de wedstrijd. Uit alle inzendingen heeft de jury tien finalisten gekozen – vijf per wedstrijdonderdeel –  die met hun hele klas naar de Jeugdjournaal-dag bij Beeld en Geluid in Hilversum mogen komen. Tijdens deze dag is er een Meet & Greet met de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal en bezoeken de kinderen de Beeld en Geluid experience. Daarnaast maakt de jury tijdens deze dag de winnaars bekend.

Bron: NOS

Bericht delen