Woensdag 17 januari 2018

Jeugdjournaal presentatiewedstrijd bij NOS

De tien finalisten van de NOS Jeugdjournaal presentatiewedstrijd zijn bekend. Deze kinderen maken kans om het echte NOS Jeugdjournaal op tv te presenteren. Zij zijn uitgenodigd om op 15 oktober een screentest te doen in de studio in Hilversum.

Degene die de screentest het beste doet is de winnaar. Dit wordt bepaald door een deskundige jury: NOS Jeugdjournaal-presentatrice Tamara Seur, Rutger Vink – beter bekend als YouTuber Furtjuh – en de winnaar van vorig jaar, Bo Dortland. De winnaar krijgt op 17 oktober het goede nieuws te horen en mag op 22 oktober samen met Tamara Seur het NOS Jeugdjournaal presenteren (18.45 uur, NPO Zapp).

De presentatiewedstrijd wordt voor de zesde keer georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De deelnemers (kinderen tussen 9 en 12) konden een video opsturen waarin ze hun presentatietalent toonden.

Nieuw dit jaar is dat kinderen zich konden opgeven voor een masterclass presenteren bij Beeld en Geluid. De presentatoren Nick Renooij, Lysette van Geel, Tamara Seur en Welmoed Sijtsma hebben hier tientallen kinderen de ‘kneepjes van het televisievak’ geleerd.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen