Finale The Masked Singer trekt 3.860.000 kijkers
zaterdag 14 november 2020

Finale The Masked Singer trekt 3.860.000 kijkers

Vrijdagavond heeft RTL 4 de finale van het tweede seizoen van The Masked Singer uitgezonden. Het programma van producent Blue Circle trok 3.860.000 kijkers, een absoluut record. Het marktaandeel was 50,0 procent, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

In de afgelopen 17 jaar was er geen enkel programma bij RTL 4 dat tijdens het uitzendmoment meer kijkers trok. In 2003 was de finale van Idols nog populairder. Toen waren er 4,9 miljoen kijkers.

Het programma Beau, waarin de deelnemers van The Masked Singer op bezoek kwamen, trok vrijdag aansluitend 1.899.000 kijkers. Ook internationaal is The Masked Singer een succes, onder meer in Korea, Frankrijk, Australië, Mexico, Duitsland en de Verenigde Staten.

De winnaar van The Masked Singer is dus bekend. In de finale namen de Zebra, Panter, Vos en Neptunus het tegen elkaar op. De Zebra was Najib Amhali, Nicolette van Dam was de Panter, de Vos bleek Noortje Herlaar te zijn en Neptunus was Jan Dulles, zanger van de 3J’s. Jan Dulles ontving in de finale de meeste stemmen van het studiopubliek en werd verkozen tot eindwinnaar.

The Masked Singer

Dit seizoen bestonden de panels uit Gerard Joling & Buddy Vedder en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver, onder leiding van presentator Ruben Nicolai. Ondanks de geldende anticoronamaatregelen hielden de panelleden van The Masked Singer geen afstand tot elkaar. Volgens RTL was dat niet nodig, omdat zij met de crewleden doorlopend zijn getest op het coronavirus.

Om te voorkomen dat voortijdig uitlekt welke bekende Nederlanders onder de maskers zitten, moeten de deelnemers van The Masked Singer voor de opnames een boeteclausule tekenen. Lekken de deelnemers hun eigen deelname of die van een ander, riskeren zij een boete van 250.000 euro. Ook het studiopubliek moet deze clausule tekenen.

Daarnaast worden de deelnemers in gepantserde wagens en onder strenge bewaking naar de studio gebracht. Hierbij hebben ze dan speciale pakken aan, waardoor ze ook zonder kostuum onherkenbaar blijven. De repetities voor de shows vinden in het diepste geheim plaats.

Bron: BM

Bericht delen