Article header image

Finale Scenecs op Media Park in Hilversum

Studio 21 is de nieuwe locatie van het Grand Gala van het Scenecs filmfestival. Vrijdagavond 22 april is de afsluiting van de tiende editie van dit internationale evenement voor debutanten op het Media Park in Hilversum.

Scenecs, het internationaal filmfestival voor debuterende fictie- en documentairemakers, gaat op 15 april in Hilversum van start en wordt op 22 april afgesloten met het Grand Gala. Deze avond staat in het teken de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards aan de winnende filmmakers.

“‘Na veel onderzoek werd deze week Studio 21 in de mediastad door ons als bestuur en directie gekozen voor deze prijsuitreiking”, zegt festivaldirecteur Arya Tariverdi. “Voorheen vond het gala altijd plaats in Theater de Flint in Amersfoort. Ter ere van het 10-jarig jubileum willen we het gala nog spectaculairder aanpakken. Er komen bekende gasten uit binnen- en buitenland en als je dan goed voor de dag wilt komen, vraagt dat om een bepaald elan en kwaliteitsniveau.”

De prijzen worden uitgereikt door diverse bekende acteurs en regisseurs aan de winnende films in de categorieën fictie, documentaire en publieksprijs. Daarnaast kent het festival een oeuvreprijs toe aan een Nederlandse regisseur of acteur die veel heeft betekend voor beginnende filmmakers. Vorige winnaars van deze speciale prijs zijn onder andere Dick Maas en Dave Schram. Ongeveer drie weken voorafgaand aan het filmfestival worden de genomineerden bekend gemaakt.

Bron: Scenecs/Broadcast Magazine

Bericht delen