Filmklassiekers op Heimwee TV en NPO Start
dinsdag 14 april 2020

Filmklassiekers op Heimwee TV en NPO Start

De programmering van Heimwee TV, overdag te zien op NPO 2, wordt vanaf donderdag 16 april uitgebreid met een flink aantal filmklassiekers, geselecteerd door Omroep MAX.

Onder de uit te zenden films bevinden zich tal van Oscarwinnaars zoals de komedies Irma la douce en The Fortune Cookie van regisseur Billy Wilder en andere klassiekers als Rain Man, A Fish Called Wanda, Tootsie en Fiddler on the roof.

De films zijn elke donderdag te zien om circa 14.30 uur op Heimwee TV. De eerste weken staat The Pink Panther-cyclus geprogrammeerd, met in de hoofdrol Peter Sellers als de onhandige speurneus Inspecteur Clouseau.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter: “We krijgen vanuit onze achterban veel verzoeken om filmklassiekers uit te zenden. In deze tijd waarbij vanwege de coronamaatregelen mensen zoveel mogelijk thuis blijven, bieden wij deze films graag aan. Even terug in de tijd en de gedachten verzetten.”

Ook uit een representatief onderzoek dat vorige week in opdracht van de NPO is uitgevoerd, blijkt dat het Nederlandse kijkerspubliek nu graag meer films wil zien. De dagprogrammering van NPO 2 staat vanaf 9.00 uur in het teken van Heimwee TV. Onder die noemer heeft de NPO zijn goed gevulde archieven geopend om de vele thuiszitters in Nederland in deze moeilijke tijd afleiding te bieden. Heimwee TV is ook te zien op het voor iedereen toegankelijke on demand-platform NPO Start.

Naast deze filmklassiekers kunnen kijkers op Heimwee TV nog een keer genieten van de legendarische interviewers Sonja Barend en Willem Duys, lachen om André van Duin, Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!! en er is ook volop ruimte voor natuur, theater en cabaret.

Bron: NPO/BM

Bericht delen