Filmfonds trekt 4,6 miljoen euro uit om getroffen bioscopen te steunen
vrijdag 17 juli 2020

Filmfonds trekt 4,6 miljoen euro uit om getroffen bioscopen te steunen

De inkomstenderving van 26 filmtheaters wordt door het Filmfonds opgevangen met een totaalbedrag van 4,6 miljoen euro. Er was oorspronkelijk 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW.

Via een matchingbijdrage konden filmtheaters een compensatie krijgen voor de inkomsten die ze mis zijn gelopen tussen 1 maart en 31 mei. De regeling, waarvan de deadline op 10 juli verstreek, bleek ruim te worden overvraagd. Het Filmfonds trok daarop 1,1 miljoen euro extra uit, waarmee alle 26 aanvragen konden worden gehonoreerd.

Eerder deze maand luidden vijftien Amsterdamse filmtheaters al de noodklok, omdat de versoepelingen van coronamaatregelen weinig effect hebben op kleinere bioscoopzalen. Met een anderhalvemeterregel kunnen die vaak slechts voor een kwart worden gevuld.

Branchevereniging NVBF liet al weten dat het loslaten van het maximumaantal bezoekers vooral uitkomst biedt voor grotere filmzalen. Pathé heeft echter ook al bekendgemaakt dat er een reorganisatie nodig zal zijn.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen