Film1 stopt ermee
woensdag 1 mei 2019

Film1 stopt ermee

Film1 heeft aan distributeurs kenbaar gemaakt dat het op 1 augustus stopt met de lineaire verspreiding van zijn kanalen. Het platform, onderdeel van Sony Pictures Entertainment, staakt tevens de online activiteiten via de eigen apps.

Dit bevestigt Lisa Broock, vice president corporate communications bij Sony Pictures Entertainment vanuit Califonië in de Verenigde Staten in antwoord op vragen van Nederlands MediaNetwerk. Per 1 augustus 2019 zullen Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action, Film1 en Film1 Family stoppen met uitzenden.

Het was in de afgelopen periode mogelijk Film1 via providers als Ziggo en KPN af te nemen, alsmede via het eigen OTT-product. Lisa Broock wilde verder geen commentaar geven op dit moment. Het is onbekend hoeveel abonnees Film1 telt in Nederland. Film1 is nu nog bij nagenoeg alle televisiedistributeurs beschikbaar in lineaire vorm en on demand.

De zender komt voort uit het in 1985 gestarte FilmNet dat in 1997 werd overgenomen en omgedoopt tot Canal+. Nadat Liberty Global de activiteiten in 2006 overnam werden de kanalen voor het filmdeel omgedoopt tot Film1 dat in 2015 door Sony werd overgenomen. Maar nu blijkt de concurrentie van Netflix en het binnenkort te verschijnen Disney+ toch te groot.

Bron: Nederlands MediaNetwerk/BM

Bericht delen