Film1 start on demand tv-kanaal
Woensdag 17 januari 2018

Film1 start on demand tv-kanaal

Film1 begint eind augustus met een on demand tv-kanaal bij Ziggo. Het nieuwe kanaal komt op de plaats van de Sundance zender. Een deel van deze content wordt uitgezonden op de lineaire zenders Premiere, Family, Drama en Action.

Film1 komt met het nieuwe on demand kanaal tegemoet aan het veranderende kijkgedrag van de consument. Na onder andere de introducties van ‘Film1 HD’ en de ‘Film1 App’ komt de premium filmdienst als eerste abonneeservice met een on demand kanaal vanaf zenderpositie 105 bij Ziggo. Het kanaal wordt toegankelijk voor abonnees met een Ziggo Mediabox. De Film1 content blijft ook on demand beschikbaar via het menu van de provider. Bij Film1 konden abonnees al via het web en de app films kijken.

De nieuwe techniek draait op een zogeheten SetTopBox App, die in opdracht van Film1 is ontwikkeld door Wearetriple en Metrological. Zij hebben zowel de front-end als de authenticatie en DRM voor hun rekening genomen. Film1 zet hiermee in op een kruising tussen lineaire televisie en subscription video on demand (SVOD).

Bron: Film1/BM

Bericht delen