Fictieserie Arcadia gaat van start op NPO 3
zondag 19 maart 2023

Fictieserie Arcadia gaat van start op NPO 3

Op zondag 19 maart is de eerste aflevering van Arcadia te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en is de hele reeks te streamen op NPO Plus. De Nederlands-Vlaamse fictieserie speelt zich af in een samenleving met burgerscores: Arcadia. Hoe hoger je score, hoe beter je leven.

Hier is de officiële trailer.

De serie volgt de familie Hendriks die dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven kan leiden in Arcadia. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd met de scores van hun dochters. Als straf wordt hij verbannen naar de buitenwereld, een plek waar bijna niemand het overleeft. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Met als gevolg dat al hun privileges komen te vervallen.

Hoe houdt de familie zich staande in deze nieuwe samenleving die perfect zou moeten zijn, maar vol bedrog en verraad blijkt te zitten? Kiezen ze voor elkaar? Of ieder voor zichzelf? Deze ethische dilemma’s geven de kijker stof tot nadenken. Wat zou jij doen? En in wat voor wereld wil jij leven?

De bekende cast bestaat onder anderen uit Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus, Melody Klaver, Ellie de Lange en de Vlaamse acteurs Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods. De regie is in handen van Tim Oliehoek (De Zaak Menten, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Stanley H.)

Arcadia is gemaakt door het Belgische productiehuis jonnydepony in coproductie met VRT, KRO-NCRV en Big Blue. Met ondersteuning van de Duitse publieke omroepen WDR en SWR. De opnames vonden plaats in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Arcadia is vanaf 19 maart elke week te zien om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen