Feature-length selfie Camino te zien op Nederlands Filmfestival
donderdag 12 september 2019

Feature-length selfie Camino te zien op Nederlands Filmfestival

De Nederlandse film Camino is een feature-length selfie van filmmaker en producent Martin de Vries. Camino maakte de afgelopen maanden furore in de Nederlandse filmtheaters met onder meer de uitreiking van de Kristallen Film voor het passeren van 10.000 bezoekers. Het is momenteel de best bezochte documentaire van 2019. De film wordt ook vertoond op het komende Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Volgens Martin de Vries belooft het een speciale voorstelling te worden met onder meer live muziek van Hans Visser en Irena Filippova, beide verantwoordelijk voor de soundtrack van de film. Na afloop is er discussie met het publiek onder leiding van filmkenner Herman de Wit.

Martin de Vries besloot om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmde hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan.

Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over twijfels en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen en zijn demonen. Camino is een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht. Een zelfportret in twee miljoen stappen.

Camino, a feature length selfie is te zien op het Nederlands Filmfestival op 29 september om 18.45 uur in bioscoop Pathé Rembrandt 2, Oude Gracht 73, Utrecht. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Bron: Real Eyes/BM

Bericht delen