Familiequiz Waku Waku keert terug bij KRO-NCRV
woensdag 6 juli 2022

Familiequiz Waku Waku keert terug bij KRO-NCRV

De populaire natuurquiz Waku Waku keert in oktober terug op de Nederlandse televisie. Dat heeft KRO-NCRV bekendgemaakt.

Vertrouwde elementen, zoals de BN’ers die voor een goed doel spelen en de pluchen aapjes, keren terug. De presentatie zal nu in handen zijn van Sosha Duysker. Nieuw is de ronde met boswachter Tim Hogenbosch, ook bekend van KRO-NCRV’s jeugdprogramma Beestenbrigade. In elke aflevering vertelt de natuurexpert bijzondere weetjes over de dieren en de natuur in Nederland, waarop de BN’ers moeten raden of het waar is of niet.

Producent Concept Street liet afgelopen jaar al weten dat er werd gedacht aan een doorstart van de populaire quiz. In 2019 kocht het bedrijf de rechten van de show. Waku Waku is een Japans format dat eind jaren tachtig door de KRO naar Nederland werd gehaald. Tot 2001 maakte de KRO veertien seizoenen van de show, waar wekelijks circa 2 miljoen mensen naar keken.

De presentatie was in handen van Rob Fruithof. De coryfee liet recent weten geen interesse meer te hebben in het presenteren van Waku Waku. Hij richt zich tegenwoordig op een carrière als acteur. Later namen Sybrand Niessen en Paula Udondek kort het stokje nog over, maar met minder succes.

De eerste editie van Waku Waku nieuwe stijl is op 17 oktober op NPO Zapp te zien om 18.25 uur.

Bron: KRO-NCRV/AD/BM

Bericht delen