Dinsdag 16 januari 2018

Familie Melchers sleept VARA voor de rechter

De familie van de ontvoerde miljonairsdochter Claudia Melchers spant een kort geding aan tegen de VARA en de presentatoren van Pauw & Witteman. Dat heeft een woordvoerder van de familie donderdag bekendgemaakt. Aanleiding is de uitzending van het programma vorige week waarin ontvoerder Izaan M. te gast was.

De familie Melchers eist een rectificatie van de programmamakers. Claudia Melchers en haar kinderen hebben het interview met M. volgens de zegsman als “gevoelloos en bijzonder kwetsend” ervaren. “De quasigrappige opmerkingen en de toon van de heer Pauw tijdens de uitzending waren voor de familie zeer schokkend”. Zij dienden daarom bij de VARA het verzoek in om Jeroen Pauw donderdagavond tijdens de uitzending een rectificatie voor te laten lezen.

De omroep liet weten het te betreuren dat Claudia Melchers en haar familie de uitzending met Izaan M. als zodanig hebben ervaren. “Dat is nooit de bedoeling geweest van de redactie en de presentatoren van Pauw & Witteman“, aldus een verklaring. “Wij hebben begrip voor het feit dat zij een zeer traumatische ervaring hebben gehad en een dergelijke ervaring wenst de VARA uiteraard niemand toe”. Jeroen Pauw heeft volgens de omroep al in diverse media zijn spijt betuigd. De omroep gaat daarom niet in op de eis van de familie.

Bron: De Stentor/Broadcast Magazine

 

Bericht delen