Familie Meiland heeft geen cent te makken in Chateau Bijstand
maandag 14 maart 2022

Familie Meiland heeft geen cent te makken in Chateau Bijstand

Na de Frogers en de Roelvinkjes gaan nu de Meilandjes de uitdaging aan om een maand lang op bijstandsniveau te leven. Martien, Erica, Maxime, Claire, baby Vivé en natuurlijk de twee honden, verruilen hun chique woning in Noordwijk voor een doorsnee huurhuis.

Met het programma vragen de Meilandjes specifiek aandacht voor ouders in de bijstand: de familie zet zich in voor Stichting Babyspullen. Vanaf maandag 14 maart om 20.30 uur is elke week op SBS6 te zien hoe ze het ervan afbrengen.

Chateau Bijstand begint met het inleveren van alles wat bij het normale leven van de familie Meiland hoort, zoals bankpasjes, auto’s, laptops en mobiele telefoons. De familie krijgt een klein bedrag voor de inrichting van hun nieuwe huisje én voor de aanschaf van een derdehands auto.

Vervolgens moeten ze gedurende een maand leven van een zeer beperkt budget. Dat budget is niet alleen voor de dagelijkse boodschappen: ze worden ook geconfronteerd met situaties waar normale gezinnen in de bijstand ook mee te maken krijgen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een (kinder)feestje voor weinig?

De maand in Chateau Bijstand zal niet makkelijk zijn, maar de Meilandjes gaan er vol voor. Met hun avontuur zetten ze Stichting Babyspullen in de kijker, een stichting die zich inzet voor aanstaande ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen zamelt gebruikte en nieuwe babyspullen in om er babystartpakketten van te maken.

Chateau Bijstand is een co-productie van Talpa Entertainment Productions en ITV Studios.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen