Article header image

Fabeltjeskrant komt terug in digitale versie

De Fabeltjeskrant keert terug in een digitale versie. Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en Meneer de Uil moeten in 2020 weer op de buis komen, het jaar waarin de televisieserie 52 jaar bestaat.

“Het is een bewerkelijke klus, zoals met animatie altijd het geval is”, zegt producent Mark Mertens van het Vlaamse bedrijf Grid dat samenwerkt met Rubinstein Pictures en Levita Productions, de originele producent van De Fabeltjeskrant.

Mertens schat dat de eerste reeks van 52 afleveringen, die elk 7 minuten zullen duren, in 2020 gereed zal zijn. Met de realisering is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid. Het wordt een internationale coproductie, met financiering uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

De Fabeltjeskrant werd oorspronkelijk van 1968 tot 1974 uitgezonden op de Nederlandse televisie. Tussen 1985 tot 1989 werd een tweede serie opgenomen. In totaal zijn er ruim 1640 afleveringen uitgezonden.

In 2005 is het programma in Nederland verkozen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden. De rechten op het programma zijn in het verleden verkocht aan meer dan veertig landen. Producent was destijds Thijs Chanowski.

Bron: NOS/HLN/Broadcast Magazine

Bericht delen