Dinsdag 16 januari 2018

FA Cup twee jaar op Eredivisie Live

Eredivisie Live heeft een tweejarige overeenkomst gesloten met de Engelse voetbalbond FA over een uitgebreid pakket uitzendrechten. Met ingang van het huidige voetbalseizoen is het prestigieuze Engelse FA Cup toernooi twee jaar exclusief te volgen op de voetbalzender. De eerste ronde van het FA Cup toernooi gaat zaterdag van start.

De verworven uitzendrechten omvatten zowel de live wedstrijden als de rechten voor de samenvattingen en gelden voor alle platforms: tv, internet en mobiel. Arno de Jong, directeur Media & Marketing: “De FA Cup is een uiterst waardevolle aanvulling op ons uitgebreide pakket van live topvoetbal met Eredivisie, Jupiler League, UEFA Europa League en de KNVB Beker. De FA Cup staat als oudste bekertoernooi van de wereld voor aantrekkelijk en spannend topvoetbal, vol spektakel en onverwachte wendingen. Bovendien is een groot aantal Nederlandse topspelers actief in de Premier League, wat de aantrekkingskracht nog groter maakt. Dirk Kuijt, John Heitinga, Edwin van der Sar, Rafael van der Vaart, Robin van Persie: ze groeiden allemaal op in onze eigen Eredivisie. We zijn ervan overtuigd dat we onze Eredivisie Live abonnees een groot plezier doen met dit historische bekertoernooi.”

De overeenkomst bevat ook de thuiswedstrijden van het Engelse nationale elftal tijdens de kwalificatie voor EURO 2012 en de wedstrijd om de Community Shield, de traditionele openingswedstrijd van het Engelse voetbalseizoen tussen de landskampioen en winnaar van de FA Cup.

Bron: Eredivisie Live/Broadcast Magazine

Bericht delen