Dinsdag 16 januari 2018

Eyeworks wil Nederlandse Golden Girls

Eyeworks, de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans, werkt aan een Nederlandse remake van de Golden Girls. De Amerikaanse komedieserie over vier dames op leeftijd die samen in een huis in Miami wonen was in de jaren ’80 erg populair.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds liet woensdag weten dat scenarioschrijver Chiem van Houweninge – bekend vanZeg ‘Ns AAA – aan een Nederlandse Golden Girls werkt, maar volgens het productiehuis kan dat helemaal niet.

Een woordvoerder van Eyeworks: “Van Houweninge heeft Eyeworks laten weten slechts op een feestje te hebben gezegd dat hij het wel leuk zou vinden om de serie te bewerken. Er is geen sprake van samenwerking met Chiem van Houweninge, en een Nederlandse bewerking van Golden Girls wordt op dit moment door Eyeworks ontwikkeld en kan alleen door Eyeworks worden geproduceerd.”

De Nederlandse Golden Girls is nu nog in de beginfase van ontwikkeling, dus het kan nog een tijd duren voor de serie door een omroep wordt opgepakt en uitgezonden. “We zijn nu eerst aan het bepalen hoe we een remake voor ons zien. Daarna gaan we het pitchen bij omroepen.”

Bron: Televizier/Broadcast Magazine

 

Bericht delen