Dinsdag 16 januari 2018

Eyeworks verwerft verfilmingsrechten De Parvenu

Eyeworks Film & TV Drama heeft de verfilmingsrechten weten te bemachtigen van het boek De Parvenu. Deze debuutroman van Mark Schalekamp vertelt het verhaal van Hugo Stadman, een private banker van begin dertig in Amsterdam. Hij wil hogerop, en met het aanstaande lidmaatschap van het prestigieuze Rozengenootschap lijkt dat hem te gaan lukken. Stadman heeft veel te verbergen: zijn afkomst, maar ook zijn bepaald niet chique handel en wandel.

“De Parvenu is echt een boek dat leest als een film,” aldus Hans de Weers, producent Eyeworks Film & TV Drama. “Een fascinerend en spannend verhaal over de opkomst en val van een jonge ambitieuze bankier tegen de achtergrond van de kredietcrisis. De humor en zelfspot spreekt ons erg aan.”

Mark Schalekamp: “Ik wilde mijn boek aanvankelijk zelf uitgeven, nadat het in eerste instantie door verschillende uitgevers was afgewezen. Tot het manuscript in handen van De Arbeiderspers, een paar weken voor ik mijn eigen druk van 2.000 boeken presenteerde. Nu wordt het enorm goed ontvangen en zelfs mogelijk verfilmd. Fantastisch!”

Bron: Eyeworks/Broadcast Magazine

Bericht delen