Dinsdag 16 januari 2018

Eyeworks onderzoekt groeimogelijkheden

Eyeworks heeft de investeringsbank Goldman Sachs in de arm genomen om internationaal verder te groeien. “We zijn in gesprek met voor ons nieuwe markten, zoals Frankrijk, Rusland en Polen. Tegelijkertijd willen we uitbreiden in de landen waar we al actief zijn, bijvoorbeeld Denemarken en Engeland”, zegt Eyeworks-oprichter Reinout Oerlemans in De Telegraaf.

De producent verwacht dit jaar een omzet van 225 miljoen euro te draaien. “We hebben Goldman Sachs om twee redenen benaderd: voor advies over onze expansiestrategie, maar ook hoe we die het beste kunnen financieren.”

In Nederland verwacht Oerlemans veel van de speelfilm New Kids Turbo (vanaf december in de bioscoop) die voortkomt uit de populaire tv-serie. Naast de vaste cast zijn daarin rollen weggelegd voor onder anderen Hans Teeuwen, Theo Maassen, Jody Bernal en Antonie Kamerling.

Oerlemans: “Een ander nieuw groot project is Mijn Kind Is Te Dik, vanaf januari bij RTL 4 te zien, en gekoppeld aan internet en sociale media als Hyves en Twitter. Via die verschillende platforms binden we de strijd aan tegen zwaarlijvigheid onder kinderen.”

Bron: De Telegraaf

Bericht delen