Woensdag 17 januari 2018

Extra veiligheidsmaatregelen bij The Passion

Rond de uitvoering van The Passion, donderdag in Amersfoort, komen extra veiligheidsmaatregelen. Dat heeft burgemeester Lucas Bolsius laten weten. Na de aanslagen in Brussel, zal de politie uit voorzorg meer zichtbaar aanwezig zijn. De afgelopen dagen werd nog volop gebouwd aan het decor.

Ook komt er een verscherpte toegangscontrole bij het Eemplein. Dat betekent: controle van jassen, tassen en spullen die bezoekers bij zich hebben. De gemeente had na eerdere aanslagen in Frankrijk en Turkije al aanvullende maatregelen genomen, maar doet daar na de gebeurtenissen van gisteren nog een schepje bovenop.

Eén van de hoofdrolspelers, Xander de Buisonjé, liet weten juist “extra gemotiveerd” te zijn om nu de boodschap van The Passion over te brengen. “Al was ik al heel erg gemotiveerd om de boodschap neer te zetten”, vertelt de zanger. “De terroristen willen haat en verdeeldheid dus dan is het brengen van dit verhaal over liefde, compassie, vrede en hoop het enige juiste antwoord wat mij betreft.”

Bron: Nu.nl/ANP/Broadcast Magazine

Bericht delen