Extra nachtuitzendingen Op1 rond verkiezingen VS
vrijdag 25 september 2020

Extra nachtuitzendingen Op1 rond verkiezingen VS

Talkshow Op1 zendt de komende weken de drie grote verkiezingsdebatten tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden rechtstreeks uit in speciale nachtuitzendingen.

Voorafgaand aan de debatten zal Op1 vooruitblikken met gasten, direct na de debatten volgen de eerste reacties en analyses van deskundigen. De uitzendingen op NPO 1 beginnen om 02.30 uur en duren tot 05.15 uur.

De eerste uitzending, in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 september, wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand (BNNVARA). De tweede nachtelijke Op1 is van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober en wordt gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma (WNL). De reeks wordt in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober afgesloten door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink (BNNVARA/EO).

Charles Groenhuijsen (MAX) is bij alle uitzendingen aanwezig als Amerika-deskundige. Daarnaast zullen ook oud-minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Amerika-correspondent Laila Frank en Amerika-deskundigen Koen Petersen en Raymond Mens acte de présence geven. Ook zijn de eerste reacties vanuit Amerika te zien. De debatten in de Verenigde Staten zullen naar verwachting door 100 miljoen kijkers worden bekeken.

De reguliere uitzendingen van Op1 (BNNVARA/EO/MAX/WNL) blijven van maandag tot en met vrijdag op de vertrouwde plek te zien.

Bron: NPO/BM

Bericht delen