Dinsdag 16 januari 2018

Extra bezuinigingen op publieke omroep dreigen

Onderhandelaars van VVD, CDA en PVV beginnen maandag hun gesprekken over extra bezuinigingen, die mogelijk oplopen tot boven de 10 miljard euro. In de stukken die de ambtenaren hebben opgesteld is sprake van een extra bezuiniging van 100 miljoen euro op de publieke omroep.

Deze bezuiniging komt boven op de 200 miljoen euro die eerder al is opgelegd. In Hilversum wordt de extra besparing gezien als grote dreiging. De kwaliteit van de programmering komt dan zwaar onder druk te staan. Ook is het onzeker of de voorgestelde omroepfusies in dat geval doorgang kunnen vinden.

“Ik voel me in de maling genomen als er nog eens 100 miljoen euro bij komt”, zegt Jan Slagter van Omroep MAX maandag in De Telegraaf. “Dan is al het werk voor niets geweest en kunnen alle afspraken de prullenbak in. Dat noem ik onbehoorlijk bestuur”. BNN-directeur Lucas Goes: “Alles wat tot nu is bereikt, de fusies en de invulling van eerdere bezuinigingen, loopt dan helemaal vast.”

Minimaal drie weken zijn uitgetrokken voor de onderhandelingen van VVD, CDA en PVV. De partijen hebben afgesproken gedurende die periode geen mededelingen te doen.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen