dinsdag 16 januari 2018

Genemans maakt reportageserie 5 Extreem

Op zondag 14 september gaat het nieuwe reportageprogramma 5 Extreem van start bij RTL 5. Ewout Genemans is niet alleen de maker van deze reeks, hij neemt ook de presentatie op zich. In 5 Extreem volgt hij Nederlanders die een opzienbarende levensstijl, passie of opvatting hebben.

Hij probeert te achterhalen wat hun drijfveer is, waar ze voldoening uit halen en hoe ze tegen zichzelf aankijken.

Genemans gaat onder andere met een Nederlands gezin op pad waarvan hun vierjarige dochtertje meedoet aan de grootste kindermissverkiezing van Amerika. De omstreden verkiezingen, waarbij kleine kinderen als ware barbiepoppen worden opgetuigd, winnen ook in Nederland steeds meer aan populariteit.

Ook reist Genemans mee met een man die zich in Thailand wil laten ombouwen tot vrouw. Hij wil het juist daar laten doen omdat de procedure in Nederland hem te lang duurt. In Bangkok, het mekka van de sexchanges, wordt hij meteen geholpen. Nederlandse artsen raden het sterk af om deze ingrijpende operatie daar te laten uitvoeren, maar dat weerhoudt hem er niet van om toch te gaan.

De kijker ziet een bijzondere kant van Nederland die soms verontrustend is, vaak controversieel, maar altijd bijzonder. 5 Extreem wordt geproduceerd door No Pictures Please.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen