Evita Mac-nack nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal
dinsdag 30 oktober 2018

Evita Mac-nack nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal verwelkomt begin 2019 een nieuwe presentator. Evita Mac-nack (23) gaat dan aan de slag als presentator en redacteur. De NOS heeft screentests gehouden en Evita kwam overtuigend als beste naar voren.

Momenteel is zij nieuwspresentator bij AT5 en redacteur bij NOS Stories en NOS op 3, de redacties die nieuws voor jongeren brengen online en op sociale media.

Evita werkt nu een jaar als presentator, verslaggever en redacteur bij AT5. Ze begon hier in 2015 als stagiair. Daarnaast heeft Evita onlangs de documentaire Gedeeld door Drie geproduceerd en geregisseerd. Deze documentaire is in 2Doc uitgezonden op televisie en getoond op diverse nationale en internationale filmfestivals. Evita is dit jaar begonnen bij de NOS en in 2019 stapt zij volledig over naar het NOS Jeugdjournaal.

“Een droom die uitkomt! Ik ben ontzettend blij en vereerd met deze nieuwe stap. Jeugdjournalistiek heeft mij altijd al beziggehouden en dat ik dat nu voor het NOS Jeugdjournaal mag doen is echt heel tof”, aldus Evita.

Zij volgt Welmoed Sijtsma op, die aan de slag is gegaan bij tv-programma Goedemorgen Nederland (WNL). Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal: “Ik ben blij dat met Evita het presentatieteam weer compleet is. De selectiecommissie was unaniem in de voordracht. Zij is niet alleen een jonge en gedreven journalist, ze past door haar uitstraling uitstekend bij de doelgroep van het programma.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen