Dinsdag 16 januari 2018

Eva Jinek wordt anchor WNL

Eva Jinek wordt anchor voor WNL. In het komende seizoen krijgt ze op zondagochtend een talkshow: Eva Jinek op Zondag. In dit programma ontvangt ze politici en mensen uit het nieuws.

Daarnaast verzorgt zij de presentatie van een nieuwe dagelijkse ochtendshow van WNL. Jinek gaat in deze ochtendshow samenwerken met presentator Merel Westrik, die eveneens een nieuw vast gezicht wordt. Westrik komt over van AT5.

Hoofdredacteur Bert Huisjes: “Ik ben zeer verheugd dat Eva bij WNL komt. Ik zie haar als een groot journalistiek talent. De afgelopen jaren heeft ze zich bewezen als een kundige presentator met persoonlijkheid, zeker in de vele bijzondere live-uitzendingen die zij verzorgde. Met Eva krijgt WNL opnieuw een uitmuntende journaliste in zijn gelederen, die de omroep verder zal versterken.”

Eva Jinek: “Ik ben ontzettend blij dat ik deze spannende stap kan maken. WNL biedt mij als presenterend journalist de kans om zowel een dagelijks nieuwsprogramma te presenteren, als een wekelijkse talkshow met ruimte voor gesprekken met spraakmakende mensen. Ik ga helpen om WNL mede vorm te geven. WNL is een jonge, ambitieuze omroep in ontwikkeling waar ik al mijn energie en liefde voor de journalistiek kwijt kan.”

Jinek vertrekt in goed overleg bij de NOS. “Deze mogelijkheid had zich nooit aangediend als de NOS mij de afgelopen jaren niet zoveel kansen had geboden om mij te ontwikkelen. “Daarvoor ben ik Jan de Jong, Hans Laroes en Marcel Gelauff in het bijzonder zeer dankbaar. Van mijn vele collega’s bij de NOS heb ik alles over de journalistiek geleerd, en ik heb me door hun ook altijd gesteund gevoeld. Voor het vertrouwen en het plezier dat ze mij hebben gegeven, ben ik ze dankbaar.”

De NOS laat weten dat zij Jinek met pijn in het hart ziet vertrekken, maar verwacht dat Jinek met succes haar eigen plek op Nederland 1 zal verwerven.

NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff: “De overstap van Eva is een buitengewone felicitatie waard. Ik heb er alle begrip voor dat ze de kans grijpt zich verder te ontwikkelen als presentator in een dagelijks programma. Tegelijkertijd verliest NOS Nieuws een groot talent dat ik niet graag mis. Eva is een exponent van een jonge generatie presentatoren en journalisten waar  NOS Nieuws zich graag mee verbindt. Wij wensen Eva veel succes met deze stap.”

Bron: WNL/Broadcast Magazine

Bericht delen