Eva Jinek wil voortaan weten wat haar gasten van plan zijn
zaterdag 13 maart 2021

Eva Jinek wil voortaan weten wat haar gasten van plan zijn

Eva Jinek wil voortaan op hoofdlijnen weten wat haar gasten gaan zeggen, vertelde de presentatrice vrijdagavond aan het begin van de uitzending van haar talkshow bij RTL 4.

Donderdagavond hield cabaretier Martijn Koning een roast over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Jinek wist niets over de inhoud, omdat de cabaretier die niet had gedeeld. Baudet verliet de tafel vanwege hetgeen Koning zei.

“Ik wil weten wat iemand gaat doen, want ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor mijn gasten”, vertelt Jinek. Ze zegt ook dat ze haar gasten niet als een “stuk rood vlees in een safaripark” wil gooien.

Vrijdag liet Koning weten dat RTL zijn tekst niet heeft ingezien. “Ik heb een stukje gedaan bij Jinek dat nogal wat stof heeft doen opwaaien”, zegt de cabaretier. “Dit soort stukjes maak ik zonder overleg met de redactie van Jinek. Ik stuur nooit stukjes van tevoren op ter inzage.”

RTL, de redactie van Jinek en de presentatrice distantieerden zich al eerder van het optreden van Koning. “Ondanks herhaalde verzoeken van de redactie heeft Koning de inhoud van zijn bijdrage niet gedeeld. De redactie had hierop de keuze moeten maken om Martijn Koning niet op te laten treden. Het spijt ons dat dit zo is gelopen en dat de kijker en de tafelgasten hiermee werden geconfronteerd.”

“Voor zowel RTL, de redacties en Eva Jinek zelf is het vrije woord een groot goed, desondanks is ons inziens hier een grens overschreden en distantiëren wij ons volledig van de inhoud van de bijdrage van Koning. In de afsluiting kon hier onvoldoende op worden gereageerd. Eva Jinek heeft na de uitzending onmiddellijk contact opgenomen met Thierry Baudet om excuses te maken.”

Bron: RTL Nederland/Nu.nl/BM

Bericht delen