Eurovisie Songfestival 2020: bekendmaking gaststad op 30 augustus
vrijdag 9 augustus 2019

Eurovisie Songfestival 2020: bekendmaking gaststad op 30 augustus

Vrijdag 30 augustus wordt bekend welke stad is gekozen tot gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020. Dat heeft de projectorganisatie laten weten.

De steden die nog in de race zijn, Maastricht en Rotterdam, hadden vrijdag tot 17.00 uur om de laatste aanvullingen op hun ingeleverde bidbooks in te dienen bij de projectorganisatie en aanvullende vragen te beantwoorden. Hiermee wordt de laatste fase van het beoordelingstraject ingegaan. Deze laatste fase is een proces waarbij snelheid en zorgvuldigheid voorop staan. Dit bestaat onder andere uit nauwkeurige bestudering en beoordeling van de laatste toevoegingen op de bidbooks en overleg met de EBU.

Hoe de beslissing op 30 augustus bekend wordt gemaakt, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de NPO heeft al wel laten doorschemeren dat ze er iets bijzonders van willen maken. Het is tenslotte 44 jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival won.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Bron: NPO/NOS/BM

Bericht delen